Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-29@10:24:15 GMT

سنت و نشان

تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۴۴۹۸۰

سنت و نشان

سلام کردن مسلمانان به یکدیگر سنتی پسندیده است. رهنمودهای قرآن کریم و احادیث نقل شده از پیامبر (ص) و دیگر معصومان (ع) در این موضوع، پرشمار و شایان توجه است.

افزون بر استادان اخلاق، فقیهان نیز به مسأله تحیت گفتن و سلام کردن بر مسلمان و غیرمسلمان، چگونگی پاسخ به آن (ردّ سلام) در هنگام نماز و مانند آن پرداخته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سلام کردن با به‌کارگیری واژه‌ها و ترکیباتی مانند سلام علیکم، سلام علیکم و رحمة الله و السلام علیکم، به عنوان نشان یک مسلمان و نمادی شناخته شده در جامعه اسلامی ارزیابی می‌شود. بنابراین، شایسته، بلکه بایسته است همه مسلمانان، از زن و مرد و پیر و جوان به ادای آن اهتمام ورزیده و مسائل و احکام آن را فراگیرند.

حضرت امام علیّ بن موسی الرضا (ع) می‌فرماید: مَن لَقِیَ فَقیراً مُسلِماً فَسَلَّمَ خِلافَ سَلامِهِ عَلَی الأَغنیاءِ، لَقِیَ اللهَ عَزَّ وَ جَلَّ یَومَ القِیامةِ وَ هُوَ عَلَیهِ غَضبانُ. [۱] (هرکه نیازمندی مسلمان را ببیند و به او متفاوت از سلام کردن بر ثروتمندان سلام کند، در روز رستاخیز خداوند عزیز و جلیل را در حالی دیدار کند که بر وی خشمگین است). بی‌تردید، هیچ مسلمان باورمندی حاضر نیست به سبب کم توجهی یا از سر تحقیر دیگران و با نادیده گرفتن کرامتی که به انسان‌ها به ویژه انسان مسلمان ارزانی شده، خود را در معرض خشم و غضب قادری بلندمرتبه قرار دهد.

انتهای پیام/

[۱] ـ صدوق، عیون اخبار الرضا، ج۲، ص۵۷.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سلام سلام کردن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۴۴۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید امام جمعه پیرانشهر بر رعایت اخلاق اسلامی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، اهمیت سلام کردن در دین مبین اسلام از مهم ترین موارد مورد تاکید خطبه های امروز نماز جمعه شهرستان پیرانشهر بود.

ماموستا هاشم آبادی گفت: توجه به روایات مختلف از پیامبر گرامی اسلام نشان میدهد که سلام کردن از کلمات مهم و از صفات انسان مومن و ملائکه و شخصیت های کامل اسلامی است که خیر و رحمت و برکت خدا رابه دنبال دارد.

خطیب جمعه شهرستان پیرانشهر اظهار داشت: سلام کردن محبت و سادگی را به دنبال دارد و هدیه ای بزرگ از جانب انسان مومن به یکدیگر است.

ماموستا هاشم آبادی همچنین در ادامه موضوع سلام کردن اظهار داشت: سلام نکردن چندین مفهوم را به دنبال دارد که از جمله صفات ناشایست انسان بخیل و متکبر است که کم ارزشی طرف مقابل میباشد.

ماموستا هاشم آبادی توجه و اهمیت به این موضوع را مهم دانست و گفت: لازم است سلام کردن در جامعه عادی و امری ضروری باشد.

ایمان و شهادت،طاعت و عبادت و محبت به یکدیگر از دیگر موارد مورد اشاره ماموستا هاشم آبادی درخطبه های امروز بود.

 

 

 

دیگر خبرها

  • اول سلام بعد تاج‌گذاری در کاخ اختصاصی
  • استقبال شاعر «سلام فرمانده» از غزل رهبر انقلاب
  • زمانیکه مسلمانان کاخ سفید را به مسجد تبدیل کردند! | فیلم
  • سقوط اندلس با یک تار مو
  • شاعر سلام فرمانده به استقبال غزل رهبر انقلاب رفت
  • عکس‌| پیام وحید امیری پس از حذف پرسپولیس
  • پست عذرخواهی وحید امیری از پرسپولیسی‌ها
  • احکام دین باید در اجتماع جاری شود
  • سلام دختران فوتسالیست چادرملو به لیگ برتر
  • تاکید امام جمعه پیرانشهر بر رعایت اخلاق اسلامی